Veľké doskladnenie ChemicalWorkz už 24.05.2024

Labocosmetica - umývací cyklus systémom 3 pH

 

Aký je kombinovaný umývací cyklus Labocosmetica 3pH?

Kombinovaný systém 3ph® od #Labocosmetica® bol navrhnutý tak, aby pomáhal detailérom počas jedného z kľúčových krokov v starostlivosti o automobil, či už je automobil chránený alebo nie, a tým je umývanie.

Pri umývaní automobilu je nevyhnutné dôkladné čistenie. Na odstránenie nečistôt a kontaminantov, ktoré sa na karosérii nahromadili, je však často nutné použiť prípravok so špecifickým pH.

Použitím kombinovaného umývacieho cyklu 3pH #Labocosmetica® získame nasledujúce výhody:

 

Kombinovaný umývací cyklus 3pH® #Labocosmetica® pôsobí na všetky typy nečistôt a kontaminantov, dekontaminuje lak a odstraňuje všetky minerálne soli, cestné nečistoty, vápenec, zvyšky kyslých dažďov a chemické kontaminanty, ktoré nie sú vždy viditeľné ľudským okom, spôsobujú "B" účinnosť ochrany, ktorá bola na automobile skôr nanesená.

Kombinovaný cyklus3pH® spoločnosti #Labocosmetica® využíva inovatívnu metódu založenú na pH každého z našich produktov na cielené a účinné odstránenie nečistôt a kontaminantov bez toho, aby došlo ku korózii predtým aplikovaných ochranných produktov. Ich použitie je tiež bezpečné, pretože sú certifikované na zaistenie bezpečného použitia aj na chúlostivých lakoch a povrchoch.

Kombinovaný cyklus 3ph® by #Labocosmetica® je možné rozdeliť do nasledujúcich makrokategórií:

  • Umývanie diskov
  • Údržba a ochranné umývanie
  • Umývanie motorovej časti

Na odstránenie nečistôt a kontaminantov, ktoré sa na karosérii nahromadili, je nutné použiť prípravok so špecifickým pH.
 
Umývanie diskov
 

Kombinovaný systém 3pH® od #Labocosmetica® odstráni všetky druhy nečistôt, ktoré sa na disku nahromadili.

Režim umývania diskov systémom 3pH® je nasledujúci:

  • PRIMUS 1:5 pena pre alkalické pH
  • PURIFICA 1:10 dávkovanie peny pre kyslé pH

Na správne čistenie, pokiaľ je potrebné ho čistiť pri montáži, je vhodné použiť špeciálne kefy, aby bolo možné dosiahnuť do všetkých častí disku.

PRIMUS - ALKALICKÉ PH
Na odstránenie všetkých typov organických nečistôt z diskov, ako je mastnota, smog, olej, film a organický odpad. Má certifikát VDA, ktorý zaručuje, že je bezpečný na použitie na všetky druhy povrchov.

Keďže je všestranný a bezpečný, je možné ho použiť aj v riedení 1:5 , dávkovať ako penu alebo sprej, vždy odspodu nahor a rovnomerne pokryť celý povrch.

Pri čistení diskov je možné čistiť aj pneumatiky podbehy, ktoré sa často pri umývaní vynechávajú, ale na dosiahnutie bezchybného výsledku je dôležité vyčistiť aj tieto časti.

 

PURIFICA - KYSLÉ PH
Na odstránenie zvyškov vápenca a omladenie vosku alebo sealantu. Rieši základný problém, účinne a pritom šetrne rozpúšťa a zachytáva vápnik, minerálne usadeniny a zvyšky znečistenia z kyslých dažďov.

Na disky je vhodné použiť produkt PURIFICA, zriedený v pomere 1:10 dávkovaný ako pena, ktorá umožní dlhšie priľnutie prípravku k povrchu a jeho dôkladnejšie vyčistenie. Pri použití prípravku PURIFICA je tiež vhodné ho rozotrieť kefou s mäkkými štetinami, aby sa chemické a mechanické pôsobenie spojilo v jednom kroku.

Umývanie automobilu 

Udržiavacie umývanie je kľúčovým krokom pri údržbe ochranného povlaku, ako je vosk, sealant alebo aktívna nanokeramika.

Kombinovaný umývací cyklus 3ph® spoločnosti #Labocosmetica® vďaka rozdielnemu pH použitých produktov zbavuje ochranný materiál na automobile nečistôt a znečistenia, pričom každé pH pôsobí na iné nečistoty a znečistenie.

Ako postupovať pri kombinovanom umývacom cykle 3ph®  #Labocosmetica®? Poďme sa na to spoločne pozrieť:

PRIMUS - ALKALICKÉ PH
Začnite umývanie pomocou prípravku Primus v režime PreWash, s rôznym riedením v závislosti od ročného obdobia: v pomere 1:30  v zime, keď je viac nečistôt, av pomere 1:50  v lete, keď je menej nečistôt. Možno ho použiť zriedený v pomere 1:5 alebo 1:10 na predumytie v miestach, kde sa hromadí viac nečistôt, ako je spodná časť dverí, zadná časť spodnej časti batožinového priestoru alebo na odstránenie stôp po hmyze z prednej časti vozidla.

PURIFICA - KYSLÉ PH
Po predumytí aplikujte dekontaminačný šampón PURÌFICA zriedený v pomere 1:60 ako penu, a to odspodu nahor. PURIFICA môže byť tiež použitá zriedená v pomere 1:10 ako predúprava na miesta najviac vystavené usadzovaniu minerálov (napr. zvyškov soli a vody, ako je to často v zimnom období), ako je spodná časť dverí a zadná časť spodného kufra.

Pokiaľ je potrebné ochranné umývanie s 3pH, je možné produkt PURIFICA použiť ako šampón zriedený v pomere 1:60 vo vedre.

 

PURIFICA v skutočnosti odstráni zvyšky vápenca a omladí vosk alebo sealant, čím vyrieši základný problém, účinne a pritom šetrne rozpustí a zachytí vápnik, minerálne usadeniny a zvyšky znečistenia z kyslých dažďov.

SEMPER - NEUTRÁLNE PH

Prejdime k mechanickému pôsobeniu, ktoré sa vykonáva pomocou šampónu SEMPER. SEMPER neobsahuje vosky ani látky zvyšujúce lesk. Jeho super lubrikované zloženie umožňuje hladké nanášanie počas umývacej fázy bez toho, aby zanechával šmuhy, a je možné ho použiť aj na okná. Jeho pena bola vyvinutá tak, aby rozpúšťala nečistoty na povrchu vozidla, uzatvárala ich a udržovala v suspenzii, čím ich bezpečne a pritom šetrne odstraňuje.

SEMPER je možné použiť zriedený v pomere 1:1000 ; jeho neutrálne pH nezmení dekontaminačný účinok predtým aplikovaného prípravku PURÌFICA a zaistí mechanický a chemický dekontaminačný účinok.

Alebo

REVITAX - NEUTRÁLNY PH AKO OCHRANNÝ ŠAMPÓN

Na ukončenie cyklu ochrany 3pH použite REVITAX, sealant šampón, ktorý je možné aplikovať niekoľkými spôsobmi v závislosti od povrchu a ročného obdobia.

Jedná sa o novú generáciu neutrálneho šampónu "Wash&Coat", ktorý umýva, uzatvára, chráni a predlžuje životnosť skôr naneseného povlaku. Na neošetrených vozidlách zaisťuje lesk a ochranu, ktorá sa vyrovná nanosealantom, po dobu najmenej 3 mesiacov.

Môžete ho použiť zriedený v pomere 1:100,  pripravený ako penu a potom aplikovaný rukavicou alebo špongiou, s tlakovou pumpou Nebula a potom aplikovaný rukavicou alebo špongiou, alebo vo vedre ako bežný šampón. Na rozotretie po aplikácii vo forme peny, pomocou pumpičky Nebula alebo vedra odporúčame použiť mäkkú špongiu kvôli okamžitému priľnutiu k povrchu. V lete, kedy vďaka teplu naopak rýchlejšie priľne, na rozotretie použite rukavicu z mikrovlákna.

Umývanie motorovej časti

DUCTILE - ALKALICKÉ PH

Najprv je potrebné odstrániť nečistoty, ako je mastnota alebo olej, ktoré sa nahromadili v priestore motora, a to pomocou 180 ° (nasýtenej) parnej pištole , ako je napríklad náš "Gayser". Vďaka kombinovanému použitiu špecifických prípravkov, v našom prípade DUCTILE , ktorý je vhodný pre akýkoľvek typ vnútorného alebo vonkajšieho povrchu, na ňom nezostanú žiadne nečistoty.

DUCTILE je tiež ideálny pre použitie v motorovom priestore, zriedený v pomere 1:3 v kombinácii so silou pary, na odstránenie všetkej mastnoty alebo cestnej špiny. Po dávkovaní môžete začať roztierať prípravok pomocou stredne mäkkej kefy, potom odstrániť prebytočný prípravok pomocou prúdu pary nášho Geyseru a pretrieť handričkou z mikrovlákna.

DECAFLASH - BÁZA ROZPÚŠŤADLA

Je obzvlášť účinný pri odstraňovaní odolných zvyškov mastnoty alebo zaschnutého motorového oleja. Vďaka svojmu zloženiu je silný ako rozpúšťadlo, ale bezpečný ako bežný čistiaci prostriedok.

Mimoriadne jednoduché použitie prípravku DECAFLASH: po pretrepaní liekovky nastriekajte prípravok na príslušné miesta a potom ho rozotrite na povrchu pomocou stredne jemného štetca. Po dokončení odstráňte prebytočný prípravok pomocou pary a utierky z mikrovlákna.

ENERGO - KYSLÉ PH

Odstraňuje silné znečistenie vodným kameňom a kyslými dažďami, ktoré sa často usadzujú v blízkosti motorového priestoru alebo vo vnútri neho, a výrazne tak skracuje dobu leštenia.

ENERGO je ideálny prípravok na odstránenie minerálov z motorového priestoru alebo okolitých priestorov, kde sa hromadí voda a používa sa zriedený v pomere 1:3.

Rozriedený prípravok naneste na ošetrovaný povrch pomocou štetca so stredne mäkkými štetinami, nechajte ho niekoľko minút pôsobiť a potom ho odstráňte pomocou pary a utierky z mikrovlákna

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.