Ako správne čistiť hliníkové disky s autokozmetikou AutoGlanz

Ak chcete mať dokonalé disky na svojom tátošovi, mali by ste sa pripraviť na to, že ich čistenie nie až také jednoduché, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. A najmä tie hliníkové sa zašpinia pomerne rýchlo... Preto sme si pre vás pripravili šikovný postup ako správne a efektívne vyčistiť hliníkové disky s použitím niekoľkých skvelých produktov z rady špičkovej autokozmetiky AutoGlanz, ktoré nájdete na Andyhoauto.sk

  1. Ako prvá začnite s odstraňovaním hrubej špiny pomocou tlakovej umývačky s vysokotlakovou vodnou pištoľou. Základom je mať dostatočne silný tlak, ktorý dokáže odstrániť aj zaschnuté nečistoty.
  2. Pripravte si čistiaci prostriedok na kolesá a zrieďte ho na požadovanú úroveň. Odporúčame vám použiť náš nekyslý koncentrát na čistenie kolies Alkalloy. Je špeciálne navrhnutý, obsahuje vysokú koncentráciu jemných alkalických prísad, čističov a povrchov aktívnych látok.
  3. Za pomoci rozprašovača aplikujte prípravok na disky.
  4. Nechajte prípravok pôsobiť. Je dôležité nechať čistiace prípravky pôsobiť 3-5 minút, ale dávajte pozor, aby čistiaci prípravok na povrchu nezaschol. Buďte zvlášť opatrní, ak máte kolesá vystavené slnku.
  5. Na čistenie vnútorných častí diskov používajte kefu s dlhou rúčkou.
  6. Na čistenie ostatných častí môžete použiť štetec na kolesá alebo kefu s jemným vlasom.
  7. Použiť môžete aj APC prípravok, ktorý sa dá veľmi ľahko zriediť, čím vám pomôže s akýmkoľvek čistením. Využijete ho ako v exteriéri, tak aj v interiér, Je vhodný napríklad na čistenie gumových rohoží, plastov, podbehov, pneumatík, motorovej časti.
  8. Následne kolesá dôkladne opláchnite silným prúdom vody .
  9. V tomto kroku odporúčame naniesť pokročilý reaktívny gélový odstraňovač vzdušnej hrdze Blood Tonic. Svojím pôsobením bezpečne narušuje kontaminant a oddeľuje ho od povrchu, takže je spoľahlivý aj pri bežnom umývaní.
  10. Nechajte odstraňovač chvíľu pôsobiť. Nenechajte prípravok zaschnúť! Pri použití na priamom slnečnom svetle je potrebné postupovať opatrne, pretože prípravok bude schnúť rýchlejšie a môže spôsobiť trvalé škvrny.
  11. Následne odstraňovač dôkladne opláchnite pod silným tlakom vody.
  12. Disky vysušte uterákom z mikrovlákna, ktorý je praktický, šetrný a dobre nasiakavý.
  13. Následne naneste na disky sealant, ktorý vytvorí na povrchu disku tenkú ochrannú vrstvu, ktorá chráni kolesá pred usadzovaním brzdového prachu a ďalších kontaminantov, ktoré ľahko priľnú k povrchu.  Z rady produktov značky Autoglanz odporúčame hybridný sealant Synth-Seal, ktorý je vosk a sealant zároveň.
  14. Synth-Seal opatrne nanášajte penovým alebo mikrovláknovým aplikátorom, aby sa tak vytvoril rovnomerný film. Nechajte ho 5-10 minút pôsobiť a následne rozleštite do vysokého lesku, dbajte na to, aby ste pravidelne otáčali stranu mikrovláknovej utierky.
  15. Na záver použite impregnáciu na pneumatiky Über Schwarz, ktorá aplikovaním zanecháva jednotné pokrytie a na vašich pneumatikách zanecháva dokonalý lesklý vzhľad. Über Schwarz má veľmi krátku dobu schnutia a je odolný voči vode a ďalším nečistotám.

 

 

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.